Afgelopen weekend vond het IMS-congres plaats in Rotterdam. Dit is het jaarlijkse congres van het IMS, waarbij studenten van de medezeggenschap van alle medische faculteiten in heel Nederland samenkomen. Dit jaar was het thema ‘Push your limits, kom uit je comfortzone’. Het weekend stond in het teken van het ontdekken en verleggen van je grenzen, waarbij de aanwezigen werden geprikkeld om uit onze comfort zone te stappen. Het waren twee dagen vol met interessante lezingen, een discussiepanel, workshops en masterclasses. Het was een fantastisch en ontzettend leerzaam weekend, waarvan we zeker hebben genoten. 

Zaterdag 16 oktober

Zaterdag werd het congres afgetrapt met een lezing van prof. dr.  Diederik Gommers, waarin hij ons vertelde over zijn ervaringen in de media en hoe hij soms uit zijn comfortzone diende te stappen. Na deze geslaagde opening was het tijd voor een carrieremarkt en verschillende workshops en masterclasses. De thema’s van deze workshops waren ontzettend breed. Van workshops over onderwijsvormen, positieve gezondheid, diversiteit & inclusie in het onderwijs, ontwikkelingen in de arbeidsmarkt tot workshops over werken als arts voor verstandelijk gehandicapten, je grenzen verleggen binnen de forensische geneeskunde en militaire commandovoering. Dit is nog maar een klein deel van alle ontzettend interessante workshops die de revue zijn gepasseerd. Aan het einde van de dag was het tijd voor een stevige discussie. Het discussiepannel ‘Verdedig je grenzen’ waarin wij, onder leiding van een panel vol met ervaringsdeskundigen (dr. Fred Petrij, dr. Peter Klootwijk, dr. Jos van der Geest, dr. Floor van Rosse en Jurien Loosveld), met elkaar in debat gingen over verschillende stellingen over de medezeggenschap en de rechten van studenten. Het was een dynamische en vurige discussie tussen de studenten, waarbij thema’s zoals mentale gezondheid van studenten en de decentrale selectie onder de loep werden genomen. Na een vol programma was het tijd voor wat ontspanning. Het avondprogramma werd afgetrapt met een wijnproeverij van Me-doc in het Hilton Hotel. De leukste feitjes over wijnen en wijnproeven werden met ons gedeeld. De meeste van ons kwamen erachter dat wijnproeven een vak apart is en dat het veel expertise vereist. Daarna volgde er een spetterend drie-gangen diner, waarna wij ons vol enthousiasme hebben verplaatst naar SSR Rotterdam om de avond af te sluiten met een feest. 

Zondag 17 oktober 

De ochtend werd afgetrapt met de zevende vertegenwoordigers vergadering van het IMS. Wij hebben een productieve vergadering gehad waarin wij elkaar op de hoogte hebben gesteld van lopende zaken. Voor het IMS was dit wederom een bijzonder moment, aangezien dit onze tweede fysieke vergadering is van 2021. Hierna was het tijd voor een lezing van Van Lanschot Kempen, waarin aandacht werd besteed aan financiele gezondheid, sparen, beleggen en verstandig omgaan met geld. Een verfrissend onderwerp, wat achteraf onder veel studenten het gesprek over financiën heeft aangewakkerd. Hierna was het tijd voor nog meer interassante workshops en masterclasses. De dag werd plenair afgesloten met een lezing van dr. Marlieke ridder en dr. Michiel Vermaak. Zij noemen zichzelf straatdokter en namen ons mee in wat hun werk inhoud en hoe wij als (toekomstige) dokters de maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben om te kijken naar de meest kwetsbare in onze samenleving en hoe je daarbij soms uit je comfortzone moet stappen. 

Het was een leerzaam weekend en wij hebben ontzettend genoten. Wij willen alle aanwezigen, sprekers, professionals en natuurlijk het IMS-congres bestuur bedanken voor dit geweldige weekend. Tot het volgende IMS-congres! 


Wil je meer zien van het IMS-congres 2021, neem dan een kijkje op de instagram- en facebookpagina van het IMS-congres:

#

Comments are closed

Agenda
april 2024
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930