Het IMS congresbestuur 2023

Wij stellen u graag met gepaste trots het IMS-congres bestuur van 2023 voor!

.

Graag stellen we jullie onze voorzitter voor, Daan Karssing. Als voorzitter is hij eindverantwoordelijke voor alles omtrent het congres en leidt hij de vergaderingen. Bovendien is hij verantwoordelijk voor het contact met onze keynote speakers. Naast bestuurslid van het IMS congres is Daan ook actief in het onderwijs als lid van de jaarvertegenwoordiging en is hij ook bachelorassessor van het AMC. Hij is momenteel derdejaars geneeskundestudent met een passie voor onderzoek. Zijn connecties en ervaring neemt hij mee om een fantastisch congres neer te zetten!

.

De rol van vicevoorzitter van het IMS congres bestuur wordt dit jaar bekleed door Pien Swart. Als vicevoorzitter en alleskunner zet Pien zich onder meer in om het workshop-programma van het congres rond te krijgen en onze nachtelijke accommodatie te verzorgen. In het dagelijks leven is Pien druk met haar MD/PhD, het voorzitterschap van de CoRaad en haar bijbaan. Een echte bezige bij dus. Daarnaast is Pien actief lid van studentenroeivereniging Okeanos en is zeker in de zomer vaak in een roeiboot te vinden.

.

Mike is onze penningmeester van het bestuur. Hij is 20 jaar en zit in het derde jaar van de Bachelor geneeskunde. Als penningmeester overziet hij de begroting en alle transacties van het congres. Mike komt uit Den Haag, maar woont inmiddels al een tijdje in Amsterdam-Noord. Als lid van de studentenvereniging Lanx kan je hem altijd wakker maken voor een feestje. Daarnaast is Mike een culinair talent. Hij is dan ook vaak tijdens online vergaderingen op de achtergrond te zien met potten en pannen in de weer. Verder neemt Mike deel in de Jaarvertegenwoordiging, en is actief bij het verbeteren van het onderwijs. Van alle onderwerpen in de geneeskundestudie is hij vooral voor orthopedie warm te maken.

.

Als secretaris van het congres bestuur vervult Millie een cruciale schakel binnen het bestuur. Zo vallen het notuleren van de vergaderingen, het op orde houden van de mail en het beheren van alle contactgegevens onder haar verantwoordelijkheden. Als 21-jarige student is Millie na twee jaar te hebben gestudeerd in Letland, teruggekeerd naar Nederland waar ze komend jaar het tweede jaar van de bachelor Geneeskunde in gaat. Voor de rest besteedt Millie haar vrije tijd aan het luisteren van muziek en reizen. Millies spontaniteit, doorzettingsvermogen en organisatorische eigenschappen spelen een vitale rol in het organiseren van het congres!

.

Boris Hoogendoorn vormt samen met Lotte het dynamische duo dat de functie acquisitie bekleedt. Samen met Lotte zorgt hij voor het contact met de externe partijen die ons helpen een mooi congres neer te zetten. Door zijn goede dosis charme en zelfverzekerdheid is Boris hiervoor de uitgelezen persoon. Deze geboren en getogen Haarlemmer rondt deze zomer zijn eerste jaar van de bachelor geneeskunde af. Daarnaast vervult hij allerlei taken binnen de opleidingscommissie van de faculteit. Een goede aanwinst voor ons congresbestuur dus!

.

Wij stellen jullie graag Lotte Bos voor, één van onze commissarissen acquisitie. Samen met collega Boris vormt zij een fantastisch duo dat ons congres mogelijk heeft gemaakt door sponsoren te charmeren bij te dragen aan het congres. Behalve bestuurslid van het IMS congres is Lotte actief lid van studentenroeivereniging Okeanos. Tijdens haar studietijd heeft zij zelfs een poosje wedstrijd geroeid. Bovendien heeft Lotte afgelopen zomer haar bachelor geneeskunde afgerond om zich tijdens haar wachttijd te kunnen richten op andere zaken dan studie alleen.

.

Lars bekleedt samen met Paula de functie commissaris intern. Lars loopt coschappen en zit nu aan het einde van masterfase 2. Al een heel eind op weg dus. Met zijn uitgebreide (voorzitters)ervaring bij meerdere commissies, waaronder zijn functie Techniek binnen het sociëteitsbeheer van zijn vereniging en zijn verantwoordelijkheden binnen de CoRaad is Lars een geweldige toevoeging aan het IMS-bestuur. Als commissaris intern is Lars druk bezig met de logistiek en veiligheid tijdens het congres. Ook zal hij, samen met Paula en de groep vrijwilligers zorgen dat alles tijdens het congresweekend zelf gesmeerd loopt. Een onmisbare rol dus.

.

Hier aan jullie voorgesteld is één van onze commissarissen intern, Paula van Oosten. In het IMS congres bestuur zal Paula als commissaris intern alle logistiek tijdens het congres verzorgen. Samen met collega Lars zal zij het congresweekend van collegezaal tot lunch, tot sponsorstands in goede banen leiden. Daarnaast is Paula een zeer gemotiveerde coassistent en is zij ook erg betrokken bij de opleiding zelf. Zo werkt ze als snijzaalassistent bij de afdeling anatomie waar zij menig bachelorstudent van binnen en buiten de opleiding de wonderen van de anatomie bijbrengt. Naast dit alles draagt zij ook bij aan wetenschappelijk onderzoek op de IC.

.

De rol van commissaris promotie wordt bekleed door Eva Schepers. Eva is fanatiek lid van de CoRaad en ondertussen alweer in de laatste fase van haar master Geneeskunde & Biomedische wetenschappen. Als kers op de taart begint zij de maandag na het IMS congres aan het laatste onderdeel hiervan: de semi-arts stage op de afdeling Neurologie van het AMC. Naast de dagelijkse beslommeringen van de coschappen kan zij nu haar creativiteit kwijt als commissaris promotie van het IMS Congres bestuur. Vóór en tijdens het congres zal zij jullie van achter de schermen op de hoogte houden van de gekozen sprekers, het programma, foto’s en andere updates. Met andere woorden is zij de grafisch vormgever en het instagrambrein van dit congres.