Het IMS congres 2021

Push your limits – Kom uit je comfortzone!

 Op 16 en 17 oktober vindt het IMS Congres 2021 plaats in Rotterdam. Dit is het jaarlijkse congres van het Interfacultair Medisch Studentenoverleg (IMS), waarbij studenten van de medezeggenschap van alle medische faculteiten vanuit heel Nederland samenkomen. Met als  thema van dit jaar: “Push your limits!”. Hiermee willen wij studenten uitdagen om uit hun comfortzone te stappen en hen het een en ander bij te brengen middels interessante en uitdagende workshops en lezingen.

Dit jaar hebben wij als IMS Congres bestuur de eer om dit prachtige congres in Rotterdam te organiseren. Vanwege COVID-19 werken wij momenteel met meerdere scenario’s, doch is het streven een 2-daags fysiek congres!

Als havenstad vol arbeiders staat Rotterdam bekend als de stad van harde werkers. Dag en nacht staan artsen klaar om de beste zorg te leveren, met de welbekende ‘niet lullen, maar poetsen’ mentaliteit. Werken in de zorg vereist veel flexibiliteit en soms moeten de grenzen worden verlegd om zo bepaalde problemen op te lossen. Dit begint al tijdens de studie geneeskunde, waar elke student constant wordt gestimuleerd om zijn/haar grenzen te verkennen en te verleggen.

Het congres bevat een 4-tal plenaire lezingen welke worden omringd door meerdere workshops, masterclasses en een sponsormarkt. Indien de COVID-19 maatregelen de ruimte bieden, zal er ook een diner, dan wel een feest plaatsvinden en bevat het congres een hotel overnachting in één van Rotterdams meest exclusieve hotels.

Kom naar het congres en hoor onder andere prof. dr. Diederik Gommers aan over zijn ervaringen in de media, om ons zo handvatten te bieden hier mee om te gaan, dr. Mirjam van der Mark, een arts die een carrièreswitch maakte van de neurochirurgie naar een bakkerij en er is ook een interactief discussiepanel met meerdere ervaringsdeskundige over de studenten medezeggenschap en de rechten van de student.

Er zullen verschillende workshops worden aangeboden waarbij de focus zal liggen bij de medezeggenschap. Uiteraard zullen er ook workshops zijn over andere interessante thema’s.

Kortom, kom naar Rotterdam en hoor samen aan hoe andere mensen het overschrijden van de bekende grenzen ervaren. Ga daarnaast met elkaar de diepte in bij de verschillende workshops en verleg zo je grenzen. Tot in oktober!

Met hartelijke groet,

het IMS Congres bestuur ’21

 

Hoofdsponsoren