Erasmus Medisch Centrum

Onderwijs

Het bijzondere van studeren aan het Erasmus MC, is dat de faculteit midden in de stad gevestigd is, in tegenstelling tot de meeste UMC’s. Hierdoor worden de studenten bij ons geprikkeld om maatschappelijk betrokken te handelen. Wij hebben dan ook specifieke projecten om iets terug te doen aan de stad, het zogenaamde Community Project, die in de bachelor één van de eindprojecten is.  Ons bachelor programma draait inmiddels al 18 jaar, maar deze zal de aankomende jaren ook onder handen genomen worden. De master van onze opleiding Geneeskunde is ook recent onder de loep genomen. Het didactische concept is omgegooid, waarbij nu vooral wordt lesgegeven vanuit een ‘Flipped Classroom’ concept. Hierbij is er intensieve voorbereiding voor de contactmomenten, waarbij er vooral verdieping wordt geboden. Daarnaast is er sprake van ‘Just-in-time learning’, want na het onderwijsblok gaan onze co-assistenten direct de kliniek in.

Naast dat onze faculteit maatschappelijk betrokken is, ligt er bij ons ook veel nadruk op de wetenschappelijke vorming. Zo krijgen de studenten vanaf jaar 1 al journal clubs, waarin wetenschappelijke artikelen behandeld worden. Ook schrjiven wij diverse wetenschappelijke artikelen in onze bachelorfase. In de masterfase wordt dit ook doorgezet.

Verder zoekt het Erasmus MC ook samenwerkingen op met andere universiteiten. Zo is er een opleiding Nanobiologie, die in samenwerking met de TU Delft is opgezet en een opleiding Klinische Technologie, die in samenwerking is met de TU Delft en het LUMC.

Medezeggenschap

Een van de punten waarmee de faculteit in het Erasmus MC zich onderscheidt van de andere faculteiten, is het feit dat wij geen assessor hebben. Dit is dus net even anders dan op andere faculteiten, maar wordt niet gezien als een beperking.

Contact

Wil je meer weten over de opleiding Geneeskunde in Rotterdam? Kijk dan op de volgende website: https://www.erasmusmc.nl/onderwijs/. Bij vragen kun je mij altijd bereiken via onderwijs@mfvr.nl of bellen naar 010-7043707